Urbanització de Terrades
Divendres, 18 juliol, 2008 per Nar6
L’objectiu d’aquest comunicat és posar de manifest que hi ha el perill que la urbanització de Terrades vagi endavant per la deixadesa de l’administració. Després de 6 anys de Salvem l’Empordà denunciant i presentant recursos al projecte de la urbanització de la Vall de Santa Magdalena de Terrades, després de l’aprovació definitiva del Pla Director Territorial de l’Empordà que preveu la seva reducció i/o desclassificació, encara l’ajuntament de Terrades i els promotors continuen amb la tramitació del projecte.
La Vall de Santa Magdalena és un espai on actualment hi ha alguns camps de conreu envoltats d’un dens bosc. Aquest projecte preveu la construcció de 72 habitatges unifamiliars de planta baixa i pis en parcel·les d’uns 600 m2 de mitjana i una zona hotelera de planta baixa i dos pisos d’uns 160 llits. En total la zona urbanitzable ocuparia 34,69 hectàrees.
Seria una urbanització més gran que els propi nucli de Terrades, la qual només tindria un sol accés, enmig d’una zona forestal i catalogada com d’alt risc d’incendis. Des de Salvem l’Empordà volem recordar que urbanitzar aporta guanys immediats a les arques municipals, però que a la llarga les despeses són molt elevades.
Volem recordar la tramitació d’aquesta urbanització:
- Aquesta urbanització no va ser aprovada per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, sinó que la Comissió va denegar-la.
- Aquesta urbanització va ser possible, per una resolució d’un recurs d’alçada presentat pels promotors al conseller de política territorial i obres públiques, en aquells moments a mans de CiU.
Amb l’aprovació del Pla Director Territorial de l’Empordà, es preveu la reducció i/o desclassificació d’aquesta urbanització. Davant del fet que l’ajuntament de Terrades no ha desclassificat la urbanització prevista, des de Salvem l’Empordà el passat mes d’octubre vam presentar un recurs d’alçada al conseller de DPTOP que encara ha de contestar. En aquest recurs d’alçada Salvem l’Empordà demana que s’apliqui el Pla Director Territorial de l’Empordà, de manera que si el conseller de DPTOP resol aquest recurs el projecte de la urbanització quedaria aturat. Per tant, la decisió és a mans de la Generalitat.
Volem recordar que el Fluvià Marina (Sant Pere Pescador) es va poder preservar, amb la resolució d’un recurs d’alçada de la IAEDEN per part de la Generalitat (en aquest cas Generalitat CiU). El cas de Santa Magdalena torna a ser molt similar. I esperem la ràpida actuació per part de la Generalitat amb coherència amb el que la Generalitat mateix va aprovar en el Pla Director Territorial de l’Empordà. És lamentable que una entitat social de la comarca hagi de gastar tants esforços humans i econòmics per aconseguir que l’administració pública apliqui les lleis que ella mateixa aprova. La Generalitat actual serà capaç de fer complir el Pla Director de l’Empordà, o bé, com sempre els promotors imposaran la seva llei en un espai que s’ha de preservar?
Salvem l’Empordà, juliol de 2008.
______________________________________________________________________
IAEDEN – EdC www.iaeden.cat
Salvem l’Empordà www.salvem-emporda.org
c/ Sant Vicenç, 30 1r
Figueres 17600
Tel 972670531
Fax 972670391